.Index Actualitate

Gimnaştii de la Petroşani, pe podium

11289765_1569296676667723_1577463321_nGimnaştii din ţară s-au întrecut la Petroşani. La sfârşitul săptămânii trecute, la Petroşani a avut loc cea de-a IX-a ediţie a concuruslui naţional de gimnastică aerobică. Zeci de echipe din întreaga ţară au venit să îşi demonstreze abilităţile la competiţia organizată de Clubul Copiilor din Petroşani.

 

“Suntem la a IX a editie si avem participanti din 11 centre impreuna cu Petrosaniul. Aceasta editie o facem din nou cu sprijinul primariei si al consiliului local al municipiului Petrosani si cu sprijinul ISJ Hunedoara. Suntem pe harta gimnasticii si acest lucru o dovedeste nu doar organizarea acestui concurs dar si participarile la celelalte concursuri unde am obtinut numeroase premii I”, a declarat Cosmin Kis, director Clubul Copiilor Petroşani.

 

La fel ca în fiecare an, Adriana Popa a organizat acest concurs care s-a aflat la ediţia cu numărul 9.

 

“Suntem la editia a IX a a concursului national de gimnastica aerobica Cupa Parang. Anul acesta avem o competitie la un nivel foarte ridicat pentru ca s-au calificat in competitia noastra si Iasul si Ghiorghieniul si anul acesta vom avea o competitie mult mai puternica decat anul trecut. Sunt sapte categorii de la prescolari pana la clasele XI si XII. Daca iti place ce faci si iti iubesti meseria nu este dificil, important este sa sti cum sa lucrezi cu copiii”, a declarat Adriana Popa, organizator.

 

Peste 200 de copii de la mai multe cluburi din ţară au răspuns repzent invitaţiei celor de la Petroşani, pentru a opta oară consecutiv. Gimnastica aerobică este un sport care privit din exterior poate părea uşor, însă în realitate acesta nu este la îndemnâna oricui.

“Eu fac gimnastică de 9 ani şi mi se pare un lucru extraordinar. Este un hobby de al meu şi nu mă pot lăsa de el. Este destul de dificil, dar dacă îşi place oreice se poate. Am şi câştigat nenumărate medalii, am peste 70 de medalii, cupe, diplome. Aş vrea să continui gimnastica până la terminarea liceului”,  spune o fetiţă.

Anul acesta la Petroşani a avut loc cea de-a nouaţie a concursului naţional de gimnastică aerobică Cupa Parâng. Toţi copiii au plecat de aici cu diplome, medalii şi cupe.

 

Monika BACIU

FOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published.