.Index Actualitate Administratie

Greşeala instanţei, costul Primăriei

IMAG0227O greşeală iniţială a instanţei de judecată tărăgănează dezvoltarea domeniului schiabil Parâng. Procesul dintre Primăria municipiului Petroşani şi Romsilva continuă la Curtea de Apel Alba Iulia. Toate sentinţele favorabile municipalităţii au fost casate, iar acum litigiul continuă cu un aspect care ar fi trebuit avut în vedere de prima instanţă de judecată. Urmează ca un expert să stabilească situaţia terenului disputat de autorităţile locale de la Petroşani şi Romsilva.

 

“Este şi motivul pentru care s-a casat sentinţă care ne-a fost nouă favorabilă. ICCJ nu a fost de accord cu sentinţa pronunţată în sensul că nu a avut la bază o expertiză făcută de un expert ci doar documentele depuse de către primăria Petroşani. Se va numi un expert care va trebui să măsoare terenul în litigiu, să măsoare acolo în munte şi distanţă să fie foarte exactă a terenului pe care noi dorim să-l scoatem din fondul forestier”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

 

 

Autorităţile locale de la Petroşani vor trebui să suporte o parte din onorariile expertului care va tranşa situaţia terenului aflat în litigiu.

 

„Costurile se vor împărţi între Rom Silva şi instituţia noastră. Nu pot estima suma dar noi avem prevederi bugetare pentru astfel de situaţii, pentru plata sentinţelor”, a mai precizat sursa citată.

 

Potrivit oficialilor Primăriei Petroşani, instanţa ar fi trebuit să solicite expertiză topografică încă de la începutul litigiului.

 

“Îmi pare rău că instanţă de fond nu a făcut acest lucru pentru că instanţă de fond trebuia să cunoască foarte bine cadrul procesual şi poate se termină litigiul şi din punctual de vedere al acestor formalităţi am fi avansat în ceea ce priveşte domeniul schiabil”, a conchis Negoe.

 

Primăria Petroşani vrea să scoată din fondul forestier suprafaţa de 46 de hectare de teren în aşa fel încât încât să poată continua proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Soluţiile favorabile obţinute până acum de autorităţile locale au fost casate.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.