.Index Actualitate Administratie

Gropi şi asfaltări

primaria_petrilaIarna încă nu se dă dusă din Valea Jiului, dar topirea zăpezii a dus la apariţia gropilor din carosabil. La Petrila drumul care a fost dat în folosinţă în urmă cu 3 ani este presărat cu gropi, iar autorităţile locale spun că cel care va trebui să remedieze această problemă va fi constructorul.

 

“Din nefericire au apărut câteva gropi în drumurile din Petrila. Drumul se afla în garanţie încă un an de zile. Conform normativelor şi adrese făcute către constructor după data de 1 martie în funcţie de cum se încălzeşte vremea pentru că pe timpul iernii nu se poate lucra la asfalt vor începe lucrările pe banii constructorului pentru că lucrările sunt în garanţie.

Avem garanţia de bună execuţie care a fost pe cinci ani de zile. După această perioadă drumul rămâne în administrarea şi întreţinerea oraşului Petrila”, a declarat Ciprian Preda, city-managerul Primăriei Petrila.

 

În tot acest timp, autorităţile petrilene au în vedere şi asfaltarea unor noi străzi. Dacă se aprobă proiectul, banii ar urma să vină de la Guvernul României.

 

“Pe langta cele începute anul trecut pe bugetul local cele patru străzi din Cimpa, Biraoni, Valea Câmpii, Colonie Cimpa şi Burdesti. În şedinţa de consiliu local au mai fost aprobate încă şase străzi din oraşul Petrila pentru acordarea indicatorului tehnico-economic. Este vorba de stradă Parângului, strada Castanilor, strada Cărbunelui, strada Dacilor, un tronson din stradă Luncă, tronsonul 2 din stradă Biraoni care este de 650 de metrii. Împreună cu toate celelalte patru străzi de anul trecut împreună au fost depuse documentatile la Consiliul Judeţean în vederea obţinerii prin ordonanţa 28 de fonduri de la Guvernul României. Avem cele patru străzi de anul trecut dar am solicitat şi pentru acele străzi includerea în ordonanţa 28. După finalizarea documentaţiei de la CJh aşteptam rezultatul de la Guvern”, a mai spus sursa citată.

 

Anul trecut, mai multe străzi din localitate au fost asfaltate. Astfel, autorităţile locale încearcă să ridice nivelul de civilizaţie în toate zonele din localitate.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.