CEH trebuie să îşi declare insolvenţa. Datoriile acumulate de Complexul Energetic Hunedoara nu pot fi plătite, iar societatea trebuie să îşi declare insolvenţa, înainte ca instanţa să decidă acest lucru în favoarea vreunui creditor. Informaţia vine de la senatorul Haralambie Vochiţoiu care a avut o întâlnire cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
“Situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara este complicată. CEH este încolţit de furnizorii care nu şi-au primit banii, iar din acest motiv sunt depuse mai multe cereri de insolvenţă. Decât să declare furnizorii insolvenţa mai bine aceasta este declarată de Complex, iar într-un an de zile conducerea să vină cu un plan de restructurare, iar apoi privatizare pentru a nu ajunge la faliment. Aceasta este soluţia convenită şi cu ministrul Grigorescu, CEH trebuie să îşi declare insolvenţa, aceasta este ultima soluţie pentru a rezolva problema asta ca să nu ajungă pe mâna altora şă să îl taie (complexul-n.r.) la fier vechi. Astfel, prin insolvenţă statul român se protejează de creditori”, a declarat Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR.
Senatorul susţine că nu acceptă ca minele să se închidă mai devreme de anul 2024.
“Trebuie să prelungim viaţa Complexului Energetic Hunedoara şi să contiuăm activitatea extractivă din Valea Jiului. Nici nu accept ca să restrângem activitatea minieră mai devreme de anul 2024”, a mai subliniat sursa citată.
De cealaltă parte, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Emil Floruţ spune că insolvenţa va fi evitată şi nici societatea nu va cere deschiderea acestei proceduri.
“Insolvenţa nu este o soluţie, soluţia este redresarea activităţii societăţii. Am discutat şi cu creditorii şi am reuşit să reeşalonăm datorile către aceştia”, a declarat Emil Floruţ, directorul general al CEH.
Floruţ mai spune că planul de restructurare cu care se va prezenta la Bruxelles se referă la partea energetică.
Monika BACIU