.Index Actualitate

Încă două zile pentru înscrierile la mină

ang

 

78 de persoane şi-au depus până acum cererile de înscriere pentru a lucra la Divizia Minieră. La Societatea Complexul Energetic Hunedoara, în cadrul Sucursalei Divizia Minieră, se vor face 90 de angajări la locurile de muncă direct productive, pentru punerea în funcţie a unor noi capacităţi de producţie şi menţinerea în exploatare a celor actuale. Teoretic, luni este ultima zi pentru depunerea dosarelor, iar locurile încă nu au fost ocupate.

 

“Până astăzi s-au înscris 78 de persoane doritoare de a lucra la sucursala Divizia Minieră din primii 90 picaţi. Luni, 20 octombrie este ultima zi de înscrieri. Dacă nu vom avea cele 90 de cereri depuse vom continua până vom avea cei 90 de doritori, îi vom angaja la sucursala Divizia Minieră. Din iunie până acum poate şi-au găsit un alt loc de muncă”,  a declarat Nicolae Drăgoi, director general adjunct al CEH.

 

În luna mai a acestui an, la unităţile miniere din Valea Jiului au mai fost angajate 75 de persoane. Atunci contractele de muncă s-au încheiat pentru o perioadă determinată de şase luni. În scurt timp acestora le vor expira contractele de muncă, iar conducerea CEH spune că vor fi încheiate pe o perioadă nedeterminată.

 

“Li se vor transforma contractele de muncă în contracte definitive şi fiecare director va evalua fiecare lucrător din cei angajaţi în luna iunie şi în funcţie de discuţiile cu directorii vom face contracte definitive”,  a mai spus sursa citată.

 

Nu toţi 75 vor avea contracte de muncă definitive. În funcţie de evaluări, există riscul ca unii să părăsească sistemul minier după cele 6 luni.

 

“Există şi acest risc, va fi o evaluare a fiecărui lucrător făcută de conducerea unitţii miniere la care a fost repartizat”,  a mai subliniat Drăgoi.

 

 

Angajările la Divizia Minieră sunt absolut necesare pentru menţinerea locurilor de muncă. Totodată, noii recruţi îi vor înlocui pe ortacii care au ieşit la pensie.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.