Incendiu devastator, la Petrila

100 de persoane evacuate

  • 8 persoane transportate la spital
  • 4 echipaje de pompieri
  • 3 echipaje de prim-ajutor
  • 3 salvatori minier

Aceasta este imaginea incendiului care a a izbucnit, astăzi, într-un bloc din Petrila în urma căruia peste 100 de persoane au fost evacuate. Blocul de nouă etaje a fost evacuat, aproape, în totalitate.

IMG_6493“La sosirea efectivelor de pompieri alcătuite din 4 echipaje de stingere și 3 de prim ajutor, incendiul care genera o cantitate mare de fum se manifesta pe casa scărilor la 3 etaje. Principala preocupare a pompierilor a fost salvarea oamenilor, aceștia reușind să scoată din bloc 32 de adulți și 14 copii. Alte 58 de persoane s-au autoevacuat din blocul de locuințe. În urma intoxicării cu produși rezultați în urma procesului de ardere 10 adulți și un copil au fost transportați cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Petroșani”,  arată ISU Hunedoara.

Incendiul s-ar fi produs din cauza unor improvizații la instalația electrică.

“Incendiul s-a manifestat cu violență la magazii improvizate din lemn și carton amplasate pe casa scărilor în care erau depozitate materiale ușor inflamabile cum ar fi obiecte textile sau mase plastice”,  mai arată ISU.

Pompierii au reușit izolarea incendiului doar la aceste amenajări improvizate, toate apartamentele fiind protejate și au lichidat incendiul după aproximativ o oră. Pompierii salvatori din Petroșani au fost sprijiniți de echipaje de prim ajutor de la Petrila și Vulcan, o echipă a Detașamentului de Pompieri Deva cu o autospecială de transport victime multiple precum și de un echipaj prevăzut cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean. Și salvatorii mineri de la Lonea au fost solicitați pentru a acorda sprijin.

IMG_6523“Salvatorii care i-am trimis a fost la solicitarea primăriei, dar fac parte din organizarea situțiilor de urgență. La toate unitățile miniere sunt salvatori care fac parte din grupurile organizate pe situații de urgență. Echipa este formată din cel puțin trei persoane. Am fost sunat de șeful Departamentului de Producție Minieră și a fost întocmită o formație și un permis de lucru pentru că nu vrem să avem evenimente nedorite în zonă, și să venim astfel în salvarea oamenilor”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

IMG_6508Acțiunea celor 24 de pompieri implicați în operațiunile de stingere a fost susținută și de 8 jandarmi și 15 polițiști care au asigurarat măsurilor de ordine publică pe timpul desfășurării intervenției. Cauza probabilă de producere a incendiului va fi stabilită în urma unei anchete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.