.Index Actualitate

Infrastructura rutieră distrusă, factor cauzator de accidente

Zeci de hunedoreni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, doar pe parcursul unui singur an. Potrivit unei statistici a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara în decursul unui an, 49 de persoane au decedat în urma accidentelor rutiere.

“În judeţul Hunedoara, din raportările Inspectoratului de Poliţie Judeţean reiese că de la începutul lunii octombrie (2015-n.r.) până în 17.10 a.c. s-au produs nu mai puţin de 193 de accidente rutiere grave în urma cărora 49 de persoane au decedat, iar 179 au fost rănite grav”, arată senatorul PMP, Haralambie Vochițoiu în interpelarea adresată ministrului Transporturilor.

Senatorul îi solicită ministrului de resort să spună când vor fi reabilitate șosele și când se vor înlocui semnele de circulație degradate. Conform Institutului Naţional de Statistică în data de 31 decembrie 2015, în România au fost înregistrate 28.944 de accidente rutiere care s-au soldat cu 1.893 de morţi şi 36.807 răniţi. Principalele motive ale producerii accidentelor au fost neacordarea de prioritate, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, dar şi starea precară a drumurilor naţionale.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.