Insolvența, soluția pentru plata salariilor

Intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara rămâne o prioritate. Conducerea societății susține că de intrarea în insolvență depinde plata salariilor pentru luna aprilie. Până acum, CEH a reușit să plătească atât salariile cât și să acorde beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă.

“Cu banii la angajați stăm bine și asta a fost una din priorități când am avut resurse să ne achităm atât cu salariile, cât și cu ajutoarele de încălzire, tichetele. Am dat și două tranșe de salarii compensatorii. Avem banii și pentru prima de Paște, care se va da în data de 13 aprilie. Prima de Paște va intra pe cardurile pentru tichete. Am decis să dăm carduri, dar e o economie pentru noi că nu mai plătim tipărirea fizică a tichetelor. Avem banii și de avans, iar din veniturile previzionate avem și pentru plata de luna viitoare”,  a spus Mihael Melczer, directorul general al CEH.

Dacă instanța va respinge solicitarea CEH de intrare în insolvență, 20 de milioane de lei, sumă imobilizată în conturile Transelectrica și OPCOM, vor dispărea.

“Este un semn de întrebare (plata salariilor pentru luna aprilie-n.r.) pentru că sunt bani blocați la Transelectrica și OPCOM. Dacă se judecă insolvența și se respinge, 20 de milioane se duc. Momentan este valabilă varianta insolvenței. E singura variantă de a restructura, de a ne organiza și de a ne proteja. Că este o variantă și mai gravă decât insolvența: falimentul”,  a mai subliniat sursa citată.

Curtea de Apel Alba judecă apelul CEH în dosarul insolvenței în data de 14 aprilie.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.