Instanța a respins cererea CEH Termoncentrala Paroșeni va fi oprită

Termocentrala de la Paroșeni va fi oprită, urmează Mintia. Instanța de la Tribunalul Hunedoara a respins solicitarea Complexului Energetic Hunedoara pentru preschimbarea termenului de judecată.

“Respinge cererea de preschimbare a termenului, depusă de debitoarea Complexul Energetic Hunedoara șI menține termenul de judecată pentru data de 27 decembrie. Cu drept de apel în termen de 30 de zile, iar cererea se depune la Tribunalul Hunedoara”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Astfel, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a luat prima decizie, și anume de a opri termocentrala de la Paroșeni.

“Vom opri termocentrala Paroșeni, unde vom funcționa doar cu CAF-ul (cazanul cu apă fierbinte-n.r.), vom reduce la jumătate activitatea de la termoncetrala Mintia. Urmează să stabilim cum se va lucra la unitățile miniere”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

În cazul în care ROMGAZ va sista furnizarea gazului metan către termocentrale, atunci activitatea CEH va fi oprită în totalitate. Mai mult decât atât, probleme grave sunt și în subteranele unităților miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

“Securitatea oamenilor este pusă în pericol, iar cei din conducere nu au cu ce să asigure această securitate în subteran. Oamenii au cerut să li se aducă minima bază de materiale necesară pentru desfășurarea activității la fiecare schimb. Cei mai vinovați sunt conducătorii CEH. Eu îi rog să-și dea demisia, împreună cu tot consiliul de administrație, și să plece”, a spus Ionel Ciubotaru.

“Nu prea mai avem variante, să vedem cum se descurcă cu materia primă. În subteran e riscul prea mare pentru că oamenii nu mai au cu ce lucra”, a declarat Cristian Iștoc, liderul sindicatului “Solidaritatea” Hunedoara, de la termocentrala Mintia.

Și sindicaliștii au depus, ieri, o cerere la Tribunalul Hunedoara prin care solicită judecarea cu celeritate a dosarului insolvenței CEH. Aceștia sunt sceptici cu privire la soluția instanței, dată fiind și soluția Tribunalului la solicitarea Complexului Energetic Hunedoara pentru preschimbarea termenului de judecată.

 

Monika BACIU

2 Comments


  1. Stai sa înțeleg. Paroseniul oprește grupul 4 pentru că consuma 200 metri cubi gaz pe ora.dar de ce pornesc CAF-ul asta mănâncă 2 mii de metri cubi gaz pe ora. nica directore care e raționamentul???

Leave a Reply

Your email address will not be published.