.Index Actualitate

Inundațiile pun probleme celor de la ApaServ

Inundațiile pun probleme celor de la ApaServ. Inundațiile din Vestul Văii Jiului cauzează probleme celor de la ApaServ. Turbiditatea apei a crescut foarte mult, stațiile de tratare a apei sunt oprite sau inundate. Din cauza ploilor abundente și a creșterii turbidității pe barajul Valea de Pești, Stația de Tratare a Apei Valea de Pești a fost oprită. Codul Roșu instituit a dus la restricționarea furnizării cu apă potabilă, între orele 10.00-18.00, în localitățile Uricani, Lupeni, Vulcan și Aninoasa.

”Au fost peste 170 de l/mp în patru ore, Jiul a deversat peste tot. A fost inundată și stația pe care am fost nevoiți să o oprim pentru că turbiditatea pe lac a fost de peste 2000. La cealaltă sursă, sursa Lazărul, nu putem ajunge, avem echipe care încearcă să ajungă dar doar pe jos. Nu putem estima când vom porni stația. În momentul de față am făcut o restricție pe partea de vest de la ora 10 la ora 18 iar pe parcurs vom mai informa cetățenii prin metodele déjà știute cam care va fi programul apei potabile. Totul va fi în funcție de cun reușim să pornim stația, să amorsăm toată aducțiunea. În momentul de față nu putem ajunge nici la stație și nici la captare. Din 1995 și până în acest moment am prins două inundații dar niciuna nu a fost de nivelul acesta”, a declarat Cristian Ionică directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Echipele de intervenție încearcă să ajungă la Stația de Tratare a Apei Valea de Pești pentru a ajuta la punerea în funcțiune a Stației de Tratare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.