.Index Actualitate

Învățământ. Dispar wc-urile din fundul curții

Învățământ. Dispar wc-urile din fundul curții. Guvernul, la propunerea Ministerului Educației și Cercetării, a aprobat alocarea sumei de peste 31 de milioane de lei pentru construcția a peste 370 de grupuri sanitare în școlile care au toaletele în fundul curții.

Astfel, din bugetul Ministerului Educației și Cercetării se transferă către autoritățile locale 31.269 mii lei, din care: 17.000 mii lei pentru continuarea lucrărilor începute și 14.269 mii lei pentru lucrări noi. Primarii nu vor mai avea nicio scuză dacă în localitățile lor, grădinițele și școlile vor rămâne fără toalete moderne. Fiecare primar are obligația să demareze lucrările, astfel încât, la începutul anului școlar, în septembrie, copiii să aibă grupuri sanitare decente, racordate la apă și canalizare.

La nivelul județului Hunedoara statisticile se fac la începutul și sfârșitul anului școlar, astfel că în momentul de față nu este o situație exactă.

”O statistică se face la începutul și la finalul anului școlar. Problemele acestea sunt preluate la începerea ciclului de învățământ, pentru că parcurs se mai fac anumite lucrări”, a declarat, la finele lunii aprilie, Ilie Pârvan, inspector școlar general ISJ Hunedoara.

În luna aprilie a anului trecut, statisticile arătau că în județul Hunedoara șapte școli aveau toaleta în curte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.