.Index Actualitate

Județul Hunedoara va avea un nou cetățean de onoare

Județul Hunedoara va avea un nou cetățean de onoare. Este vorba de Preasfințitul Alexandru Mesian, Episcopul eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj.

Alexandru Mesian s-a născut la data de 22 ianuarie 1937, în comuna Ferneziu, aflată pe atunci în județul Satu Mare (interbelic), fiind al șaselea copil din cei opt copii ai părinților săi care erau o familie de muncitori.

”P.S: Alexandru Mesian este Episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj ce se întinde pe teritoriul județelor Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș și pe o porțiune a județelor Alba și Mehedinți. Are, de asemenea, în îngrijire comunitățile greco-catolice de limbă română din Serbia cum ar fi Marcovăț și Vârșeț. P.S. Alexandru Mesian este o personalitate ce se bucură de o largă notorietate în spațiul misionar ecumenic local și internațional”, arată CJ Hunedoara.

FOTO: EPISCOPIALUGOJ.RO

A fost decorat în februarie 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria G – „Cultele”, „în semn de apreciere deosebită pentru activitatea susținută în domeniul cultelor, pentru spiritul ecumenic și civic dovedit și pentru contribuția avută la întărirea legăturilor interconfesionale, de bună și pașnică conviețuire între toți oamenii”

Leave a Reply

Your email address will not be published.