.Index Actualitate

La Termoficare Petroşani, Grad de încasare ridicat la plata facturii curente

calorifer, incalzire iarna85% este gradul de încasare a facturilor la energia termică, la nivelul municipiului Petroşani. Reprezentanţii societăţii de termoficare au facturat deja consumul celor puţin peste 2000 de abonaţi. În facturi se regăseşte şi majorarea de preţ impusă de ANRE şi aprobată de consiliul local Petroşani, însă beneficiarii acestui serviciu nu plătesc mai mult având în vedere faptul că la Petroşani gigacaloria este subvenţionată de la bugetul local.

“Ne aflam in luna martie. In momentul de fata s-au facut citirile la cei care au aparate gigacalorimetre inca din data de 27 si pana in data de 15 facturile vor incepe sa fie date catre populatie si catre agentii economici pentru a putea fi achitate. Datorita sprijinului consiliului local si al domnului primar acea crestere din luna ianuarie a fost subventionata de catre primarie drept pentru care facturile populatiei nu reflecta acea crestere si nu influenteaza asupra valorii facturii”, a declarat Ovidiu Munteanu, directorul SC Termoficare SA.

Surpriza plăcută a celor de la societatea de termoficare este faptul că gradul de încasare a facturii curente este de peste 85 de procente.

“Gradul de incasare este foarte ridicat peste 85%. Acest lucru se datoreaza faptului ca dintr-un numar de aproximativ 2450-2500 de locatii in care furnizam in momentul de fata peste jumatate sunt toate cu bransamente individuale si cu gigacalorimetre lucru care conteaza foarte mult pentru ca omul vede cat consuma si vine sa isi plateasca factura. Acest lucru inainte nu se putea intampla pentru ca sistemul anterior in care oamenii erau suspiciosi in sensul furtului si in acest sens nu veneau catre termoficare sa-si achite facturile dar de cand lucrurile s-au schimbat se pare ca si din punctul gradului de incasare lucrurile s-au schimbat”, a mai spus sursa citată.

Petroşănenii vor mai avea calorifele calde cel puţin până în luna aprilie, având în vedere condiţiile meteorologice.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.