.Index Actualitate Administratie

La Vulcan se pregătesc proiectele pentru următorii şase ani

vulcŢintele autorităţilor locale de la Vulcan pentru atragerea fondurilor europene din perioada 2014-2020. edilii locali din municipiul Vulcan au în vedere atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea comunităţii. În acest sens au avut loc discuţii cu cei de la Agenţia de Dezvoltare Vest.

 

“Primarul Municipiului Vulcan – Gheorghe Ile secondat de șeful biroului pentru finanțări internaționale al Primăriei – Monica Munteanu a participat zilele trecute la o întâlnire cu Directorul Agenției de Dezvoltare Regională – Vest – Sorin Maxim, care a avut ca scop discutarea principalelor direcții de dezvoltare locală care pot fi susținute în perioada de finanțare 2014 – 2020 cu fonduri europene”, spun reprezentanţii Primăriei municipiului Vulcan.

 

 

Cele mai importante direcții de dezvoltare care se pot înscrie în zona de proiectare și finanțare, conform rigorilor impuse prin axele de finanțare, sunt investiții în sănătate- Reabilitarea Ambulatoriului de la spital și dotarea acestuia cu echipamente medicale moderne, reabilitarea termică a clădirii spitalului.

 

Edilii continuă şi lucrările de modernizare a infratructurii şcolare, astfel se doreşte reabilitarea grădinițelor existente, construirea grădiniței lângă școala generală nr.5.

 

“Învățământul preșcolar nu a fost eligibil pentru perioada de finanțare 2007-2013, ceea ce a impus demararea tuturor demersurilor necesare pentru cuprinderea acestora în noua perioada de finanțare”,  mai subliniază reprezentanţii Primăriei Vulcan.

Totodată se doresc investiții în reabilitări de blocuri, iar pentru acest lucru trebuie îndeplinită o condiție esențială şi anume trebuie consituite Asociații de proprietari pentru blocuri cu minim 4 etaje și cofinanțare de 20% din partea proprietarilor. Pornind de la aceste direcții de dezvoltare, administrația publică locală elaborează în aceste zile Strategia de Dezvoltare Locală pentru perioada 2014 – 2020.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.