Laptele şi cornul au ajuns la elevii din Valea Jiului

Elevii din Valea Jiului nu suferă de foame. Dacă în alte judeţe ale ţării există probleme în ceea ce priveşte furnizarea cornului şi a laptelui, în judeţul Hunedoara nu există această problemă. Elevii din Valea Jiului primesc alocaţia de hrană suportată din bugetul de stat.

“La noi nu există probleme în ceea ce priveşte furnizarea acestor alimente”, a declarat Nicoleta Demeter, director Şcoala Gimnazială IG Duca Petroşani.

În acelaşi timp, Guvernul are în vedere introducerea unui program pilot  privind aprobarea Programului national de acordarea unui supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pentru elevii din invatamanul primar si gimnazial de stat.  Din cele 22 de scoli unde va fi aplicat programul pilot, 15 sunt din mediul rural si sapte din urban. Cele din mediul rural sunt din judete Dambovita, Calarasi, Constanta, Arad, Vaslui, Bistrita-Nasaud, Teleorman, Brasov, Prahova, Caras-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Cluj si Tulcea, iar cele din urban sunt din Iasi, Constanta, Cluj, Harghita, Timisoara si Slobozia, precum si din Sectorul 5 al Capitalei. În judeţul Hunedoara Şcoala Gimnazială din comuna Sântămărie-Orlea este cuprinsă în proiectul pilot al ministerului Educaţiei.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.