.Index Actualitate Politica

Liberalii hunedoreni sprijină mediul de afaceri

Liberalii hunedoreni sprijină mediul de afaceri. Aceștia le cer autorităților locale să pună în aplicare prevederile Ordonanței de Urgență 69/2020, privind acordarea anumitor facilități fiscale antreprenorilor care au fost afectați de criza generată de pandemia de coronavirus.
Există pârghii legale pentru acordarea unor facilități, pentru reducerea cu până la 50% a unor impozite pe clădiri. Trebuie doar ca acestea să fie legiferate și la nivel local, prin hotărâri de consiliu.

Adrian Nicolae David, prim-vicepreședintele PNL Hunedoara, le-a solicitat colegilor săi să ia astfel de măsuri pentru a-i sprijini pe oamenii de afaceri care au fost afectați de criza provocată de pandemia de coronavirus.

”Odată cu măsurile de relaxare, guvernul liberal, condus de Ludovic Orban a luat atitudine și în privința mediului de afaceri. Astfel, pe lângă IMM-invest și susținerea șomajului tehnic, a fost adoptată și OUG 69/2020, prin care se pot acorda reduceri de până la 50% pentru impozitele pe cladirile nerezindențiale, precum și alte facilități fiscal-bugetare. Primarii liberali au adoptat, sau lucrează deja la hotărârile de consiliu local prin care aceste bonificații pot fi acordate. Le-am solicitat consilierilor locali ai PNL să inițieze și să susțină proiecte de HCL, cu prioritate în localitățile urbane, pentru a da o mână de ajutor oamenilor de afaceri care au avut de suferit în starea de urgență. Împreună suntem mai puternici!”, spune Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte PNL Hunedoara.

La Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi deja a anunțat că va oferi facilități antreprenorilor care au fost afectați de această criză medicală care are efecte pe toate palierele.

”Am primit solicitări din partea investitorilor și oamenilor de afaceri care lucrează în zona aceasta HORECA și a celorlalte activități care au fost închise pe perioada stării de urgență și la Petroșani vom acorda o reducere de 50% pentru impozitele din acest an pentru aceste activități. Este un ajutor pe care trebuie să îl dăm acestor oameni, alături de ceea ce am făcut săptămâna trecută, când am hotărât reducerea cu 90% a chiriilor pentru terasele sezoniere din municipiul Petroșani. Luăm în continuare toate măsurile necesare pentru reducerea acestui risc al infectării sau a transmiterii acestui nou virus”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Petroșani deja s-a decis ca cei care dețin terase sezoniere să beneficieze de o reducere de 90% la plata chiriilor.

Autoritățile centrale au adoptat măsuri fiscale menite să îi ajute pe contribuabili să treacă mai ușor peste problemele generate de pandemia COVID-19

Leave a Reply

Your email address will not be published.