.Index Actualitate

Liderii de la CEH s-au întâlnit cu oficialii din Ministerul Economiei

Darius Cimpean, președintele Sindicatului Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, și secretarul de stat, Nicolae Havrileț.

Sindicaliștii au avut mai multe solicitări :
1) adoptarea cât mai rapid posibil în cadrul Guvernului României a OUG pentru prelungirea acordării serviciilor de sistem pentru CEH pentru încă cel puțin 6 luni începând din luna iulie a acestui. Conf declarațiilor domnului ministru aceasta oug va fi adoptata.

2) adoptarea unui memorandum la nivelul guvernului a unui memorandum prin care EM Lupeni și Lonea sa poată funcționa conform studiului GIG (pe aceasta temă a fost reluata corespondența cu Comisia Europeană). ”De redactarea memorandumului se va ocupa Directorul Diviziei Miniere din CEH cu secretarul de stat dl Havrileț”, a precizat Darius Cîmpean.

3) urgentarea procesului de evaluare a activelor CEH pentru ca, până la sfârșitul anului programul de reorganizare să permită formarea Complexului Energetic Valea Jiului în varianta discutată, precum și trecerea Mintiei spre un UAT.

4) demararea studiului de fezabilitate pentru realizarea la Termocentrala Paroseni a grupului pe gaz care sa funcționeze în paralel cu grupul pe cărbune

5) fundamentarea unei scheme de sprijin de tip SIEG (servicii economice de interes general) care sa fie acordate noului Complex Energetic Valea Jiului pe o perioada limitat, astfel încât să poată funcționa pe piața de energie din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.