Linişte în minerit, deocamdată

IMG_20141022_122007 Minerii vor intra în posesia primelor de concediu. Ortacii de la Mina Lonea au renunţat la măsura extremă de a se bloca în subteran după ce au primit o înştiinţare de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara prin care sunt asiguraţi de faptul că de săptămâna viitoare vor intra în posesia primelor de vacanţă. “Ieri am avut o convorbire telefonică cu domnul general, s-a ţinut de cuvânt şi îi mulţumesc în numele minerilor. Eu tare aş vrea să văd cine are curaj să încalce acest document, dacă cineva nu va respecta documentul promit solemn că voi protesta în continuare. Momentan renunţ, am un document care îmi permite să renunţ şi vreau să îl respect. În aczuil în care până în data de 31 nu se respectă această promisiune eu promit solemn lui domnul general că mă voi bloca în subetarn şi mă voi ţine de cuvânt. Noi avem multe nemulţumiri referitoare la locurile de muncă, nu avem destui angajaţi, nu mai facem faţă în subteran, avem nevoie de piese de schimb, de utilaje, zilnic se face economie”, a declarat Vasile Păduraru, lider de sindicat la Mina Lonea.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara spune că ministerele implicate în acest proces au dat undă verde achitării primelor de vacanţă.

“Ieri în data de 21 octombrie, directorul general a emis o adresă către toate unităţile miniere şi toate sindicatele prin care înştiinţează că în perioada 27-31 octombrie se vor da aceste prime de concediu. Au fost nişte adrese între conducerea Complexului şi ministere şi directorul general a fost şi a rezolvat să se dea drumul la aceste prime de concediu”, a declarat Nicolae Drăgoi, director general adjunct CEH.

Problema legată de primele de concediu a apărut în momentul în care Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre prin care s-a decis acordarea voucherelor de vacanţă. Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.