.Index Actualitate

Lipsa investitiilor duce la accidente in subteran

Mina-LoneaLipsa investitiilor si a materialelor din subteranele Vaii Jiului isi spun cuvantul. Un accident de munca a avut loc, marti seara, la Mina Lonea, iar ortacii pun totul pe seama lipsurilor. Doi mineri au ajuns la Spitalul de Urgenta din Petrosani cu arsuri multiple. Starea acestora este stabila.

“Amandoi sunt in stare relativ buna pe secta de chirurgie plastica, stabili hemodinamic. au existat discutii cu cdei de la Bucuresti insa s-a ajuns la concluzia ca vo fi tratati la Spitalul de Urgenta din Petrosani. Amandoi pacientii sunt victime ale unei explozii la un transformator electric si s-au prezentat cu arsuri la nivelul zonelor expuse flamei respective”, a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.

Liderii de sindicat de la Mina Lonea i-au vizitat pe cei doi colegi raniti, iar acestia pun totul pe seama lipsurilor din subteran.

“Momentan nu as putea spune care sunt cauzele pentru ca nu sunt in masura sa le spun. O comisie va cerceta la fata locului si va lua declaratii sa vada ce s-a intamplat, dar din cate stim noi eu zic ca improvizatiile si-au facut efectul. Starea de sanatate a colegilor nostri este buna, sunt sub tratament, avem promisiuni ca in timp scurt se vor face bine”, a declarat Vasile Paduraru, vicelider de sindicat EM Lonea.IMG_20141022_122007

Oamenii spun ca atunci cand intra in subteran isi risca viata zi de zi. Ei nu au nicio siguranta ca vor mai vedea lumina zilei.

“Sa nu credeti ca acesta va fi ultimul accident. improvizatiile din Complexul Energetic, din minerit isi spun cuvantul. noi cum am spus de multe ori lucram pe improvizatii, orice lucrare este pe improvizatii si noi rezistam si traim datorita improvizatiilor, pentru ca avem experienta si experienta mai tine cu noi”, a mai subliniat liderul de sindicat.

Doi mineri de la EM Lonea au fost arsi, marti seara, pe maini si pe fata in timp ce efectuau luccrari electrice la putul cu schip de la unitatea miniera. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a demarat o ancheta pentru a stabili cauyele in care s-a petrecut accidentul.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.