.Index Actualitate Administratie

Locuinţe de serviciu şi sociale

primaria_petrilaNoi blocuri la Petrila. Autorităţile locale de la Petrila au în vedere realizarea mai multor imobile. Este vorba de locuinţe sociale, dar şi de locuinţe de serviciu. Locuinţele de serviciu urmează a fi realizate medicilor ce vor deservi ambulatoriului, dar şi cabinetele medicale şcolare.

 

“Avem propuse mai multe amplasamente, unul pe care l-am propus este pe strada Tudor Vladimirescu pentru a construi locuinte de serviciu. Dorim sa construim aceste  amplasamente  pentru  ca  am  avut  cazul  doctoritei  care  s-a  inscris  la concursul pentru postul de medic la cabinetul scolar, a castigat concursul si ne-a solicitat o locuinta de servici iar noi nu avem acest gen de locuinte, a renuntat la post si a plecat iar acum va trebui sa scoatem iar postul la concurs si sa gasim unalt medic. Al doilea motiv ar fi acela ca anul viitor vom finaliza ambulatoriul dela  Petrila  unde vom avea  sapte  sau opt  cabinete  medicale  unde sigur  vor  fi medici interesati sa vina si din alte zone si atunci ne-am gandit sa avem locuinte de servici sa le putem pune la dispozitie”, a declarat Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.

 

A trecut fix un an de zile de când autorităţile au predat locuinţele sociale din Petrila beneficiarilor, iar acum aceştia se gândesc să demareze noi lucrări de acest gen.

 

“Mai avem in zona Parangului propus un bloc pentru locuintele sociale, avem niste pavilioane care sunt destul de vechi si degradate. Vrem sa le daramam si sa construim un bloc de locuinte sociale in care sa-i mutam pe cei care locuiesc acum acolo. In Prundului avem partea din spatele pavilioanelor propusa acolo pentru  doua  blocuri  sociale,  au  fost  si  aprobate  in  comisia  tehnica  de  la Ministerul Dezvoltari si sper sa obtinem finantare anul viitor”, a mai subliniat sursa citată.

 

Singurele localităţi din Valea Jiului unde în ultimii doi ani au fost date în folosinţă mai multe imobile sunt Petrila şi Lupeni.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.