.Index Actualitate

Locuri de muncă printr-o platformă online

Locuri de muncă printr-o platformă online. O platformă online dedicată studenților Universității Petroșani care se află în căutarea unui loc de muncă este funcțională, încă de anul trecut. Potrivit oficialilor instituției de învățământ superior, sute de studenți și-au găsit de lucru prin intermediul acestei platforme.

“Căutăm ca studenții să își găsească job-urile direct pe o platformă în cadrul site-ului nostru, la care să participe cât mai multe firme. Avem niște proiecte care sunt în derulare și unele dintre ele trebuie semnate în perioada imediat următoare, în așa fel încât să dezvoltăm această platformă și să găsim și alte modalități de plasare a absolvenților noștri în diferite firme pentru a ocupa diferite poziții. Avem o preocupare continuă pentru dezvoltarea relațiilor cu companiile mari, cu firmele multinaționale care și în acest an vor veni aici pentru a recruta absolvenți. O primă etapă este recrutarea unor studenți pentru practica de vară, iar dintre aceștia, vor fi angajați la absolvirea universității”, a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Zeci de companii din întreaga țară recrutează forță de muncă calificată, iar astfel de specialiști sunt în cadrul universităților.

“Ne gândim la firmele care sunt în zonă, dar nu neglijăm nici firmele din celelalte zone ale țării, toți având nevoie de studenți și recrutează și de la Universitatea din Petroșani. Avem deja foarte mulți absolvenți care au terminat facultatea cu brio și au dovedit acolo unde lucrează că sunt bine pregătiți și datorită lor, care au fost deja promovați pe diferite nivele, vin și recrutează absolvenți de-ai noștri. Este o mândrie a universității că putem concura de la egal la egal cu absolvenții altor universități mai mari, atât tehnice cât și în alte domenii”,  a mai spus sursa citată.

Instituția de învățământ superior vine în sprijinul studenților, al absolvenților, dar și al angajatorilor și a lansat o platformă online. Aici studenții pot afla ce stagii de practică sunt disponibile pentru ei, absolvenții își pot găsi locuri de muncă, iar angajatorii își pot prezenta oferta. Prin intermediul acestui proiect, Universitatea din Petroșani dorește să devină o punte de legătură între mediul academic și mediul socio-economic, contribuind astfel la sporirea considerabilă a șanselor de integrare a absolvenților pe piața muncii.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.