Longevitatea în cuplu, celebrată de Primăria Municipiului Petroșani

Longevitatea în cuplu, celebrată de Primăria Municipiului Petroșani. Cu ocazia Zilei Familiei, Primăria Municipiului Petroșani a premiat, vineri, longevitatea în cuplu, sărbătorind astfel familia – nucleul de bază al oricărei societăți sănătoase.

Nu mai puțin de 19 familii din Petroșani care au împlinit 50 sau 60 de ani de căsătorie au primit diplome și premii de fidelitate și de longevitate, în semn de apreciere și respect pentru cei care sunt un exemplu pentru noi toți, pentru întreaga comunitate.

Celebrarea de către Primăria Municipiului Petroșani a cuplurilor care au dovedit stabilitate și unitate de-a lungul vremii a devenit deja o manifestare tradițională și a fost punctată și anul acesta, cu respectarea tuturor regulilor sanitare impuse de situația pandemică.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, i-a felicitat pe cei care au serbat ”Nunta de Aur”.

”S-a împământenit această tradiție la Petroșani, să felicităm cuplurile care împlinesc 50 și 60 de ani de căsătorie. În numele meu personal, al Consiliului Local și al întregii comunități vreau să vă mulțumesc pentru modul în care ați înțeles care este rolul familiei în societate și care este modul de viață corect, în litera și spiritul învățăturilor creștine, ale valorilor morale și fundamentale. Mă întristez când văd unele luări de poziție prin care se încearcă să se demoleze fundamentul familiei. Dar, cu încredere și cu credință în Dumnezeu, acest lucru nu se va întâmpla. De-a lungul vieții, al istoriei au mai fost încercări de acest gen, însă exemplele de trăinicie, longevitate, exemple de viață pe care le reprezentanți dvs, sunt mult mai puternice decât orice alte interese pe care unii încearcă să le promoveze. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut de-a lungul vieții, pentru exemplul pe care îl reprezentați pentru noi toți. La mulți ani și multă sănătate. Să dea Dumnezeu să fiți cât mai mult alături de noi”, a precizat în fața asistenței primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

La premierea ”cuplurilor de aur” a fost prezentă și senatoarea Lucica Dina Muntean, care și-a manifestat bucuria că la Petroșani tradiția sărbătoririi familiei merge mai departe.

”Mă bucur foarte tare că am reușit să ajung de la București ca să vă pot ura personal să vă dea Dumnezeu sănătate și putere! Aș dori să vă transmit câteva cuvinte care să vă întărească sufletește și care să vă motiveze să mergeți mai departe cu aceeași demnitate și cu aceeași putere, cum ați făcut și până acum. Când am intrat în Parlamentul României, una dintre discuțiile care au avut loc în jurul acestui eveniment a fost aceea că am 65 de ani și că, după părerea unor persoane, eram prea în vârstă pentru Parlamentul României. Adevărul este cu totul altul. A fi senator înseamnă, în primul rând, a veni cu experiența ta de viață și a pune umărul la legile care se fac pentru ca nouă să ne fie mai bine. Sunt mândră să spun că m-am dus cu sufletul plin de Valea Jiului, plin de Municipiul Petroșani și de oamenii de aici, propunându-mi să fac lucruri mai bune pentru această zonă. Nu vârsta este cea care poate să îți dea sau să îți ia calitatea de a fi parlamentar. Sunt sigură că ați auzit multe lucruri despre cei mai în vârstă, că nu mai este nevoie de ei, că nu mai contează atât de mult, că vine tineretul care va construi o altă lume. Doresc să vă rog să nu plecați urechile la lucrurile acestea, care și pe mine m-au durut așa cum probabil v-au durut și pe dvs. Nu trebuie să murim, nu trebuie să ne dăm la o parte, trebuie să rămânem în picioare, să ne trăim în continuare cu demnitate viața noastră și să îi mulțumim lui Dumnezeu că, iată, am ajuns aici. Dumnezeu să vă dea multă sănătate, să vă dea putere, să ne vedem și în alte împrejurări de viață. La mulți ani!”, le-a spus senatoarea Lucica Dina Munteanu celor care, vineri, au fost premiați de Primăria Municipiului Petroșani.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în data 20 septembrie 1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an, și reflectă importanța pe care comunitatea o acordă familiilor. Este, de fapt, un alt mod de a sensibiliza opinia publică și de a sublinia importanța familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze tot mai mult de această instituție, de valorile familiei.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Petroșani

Leave a Reply

Your email address will not be published.