.Index Actualitate

  Lovitură de teatru! CEH a ieșit a doua oară din insolvență

 

Complexul Energetic Hunedoara a ieșit din insolvență. Pentru a doua oară. Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile celor de la Sindicatul Noroc Bun. Pentru a doua oară în acest an, Complexul Energetic Hunedoara iasă din insolvență în urma unei decizii a judecătorilor.

“Astăzi, 08.11.2016, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul de insolvenţă al Complexului Energetic Hunedoara Petroşani (dosar iniţial 5194/97/2015), Curtea de Apel Alba Iulia a soluţionat apelurile formulate împotriva hotărârilor pronunţate de judecătorul sindic în dosarul  de insolvenţă, după cum urmează: în dosar 5194/97/2015/A1*/a1 Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate, a dispus anularea încheierilor atacate pronunţate de judecătorul sindic (încheierea nr. 78/F/CC/2016 în dosar nr. 5194/97/2015/a1* şi încheierea nr. 100/F/CC/2016 în dosar nr. 5194/97/2015/A1*/a1) iar în urma rejudecării a respins cererea privind deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitoarei formulată de debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA Petroşani, precum şi de către creditori. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă”, arată soluția Curții de Apel Alba Iulia.

 Sindicalistul Adrian Jurca, apreciază că acest lucru este o victorie.

 “O victorie. Am reușit să blocăm mafia din Valea Jiului care vrea să acapareze activele CEH şi să arunce în stradă a mii de oameni. Noroc Bun…”, scrie Adrian Jurca, pe pagina sa de socializare.

Reprezentanții Sindicatului Muntele susțin că hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este una care trebuie pusă în aplicare, însă aceștia atrag atenția asupra posibilelor repercursiuni asupra societății.

“Este o hotărâre judecătorească, nu comentez în niciun fel. Este o hotărâre clară executorie. Rămâne de văzut mâine (astăzi-n.r.) ce soluții sunt pentru Complexul Energetic Hunedoara. Toți pașii care care s-au făcut până acum devin egali cu zero”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Angajații Complexului Energetic Hunedoara se tem pentru siguranța locurilor de muncă. Aceștia susțin că ieșirea CEH din insolvență duce la faliment.

“Situatia este extrem de grava! Trebuie securizat contul cu salariile dar tot instanta de judecata poate sa faca treaba asta si poate dura timp si pana atunci creditori ne pun sechestru pe veniturile CEHULUI SI CA MIROASE A FALIMENT”, spune un angajat al CEH.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere legat de soluția Curții de Apel Alba Iulia.

Urmează ca în perioada următoare, Ministerul Energiei să numească un nou consiliu de administrație la Complexul Energetic Hunedoara.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.