.Index Actualitate Administratie

Lupeni: Bogăție de activități culturale

Lupeni: Bogăție de activități culturale. Autoritățile locale de la Lupeni deja au creionat agenda activităților culturale care se vor desfășura în acest an. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică, dat fiind faptul că implică alocarea unor sume de bani pentru desfășurarea fiecărei acțiuni din cele 26 care sunt programate a avea loc. Suma totală ce ar putea fi alocată pentru organizarea activităților cultural artisitce este de 554.000 lei, iar primul eveniment este programat a avea loc peste câteva zile și este dedicat unirii din 24 ianuarie 1859.

“La început de an, constatând necesitatea aprofundării bugetului local al municipiului Lupeni pentru anul 2019 consider oportună stabilirea unor evenimente cultural-artistice, științifice și sportive pe care să le avem în vedere șI să le organizăm în mod corespunzător. Programul pe care îl propun nu este unul exhaustiv sau strict în privința perioadei de organizare, astfel încât, în cursul anului 2019 putând a aproba și alte evenimente pe care le vom considera oportune sau benefice pentru comunitate”, arată Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Autoritățile locale au cuprins în program zeci de acțiuni. Cei mai mulți bani au fost alocați pentru organizarea Zilelor municipiului Lupeni, 120.000 de lei este suma prevăzută pentru aceste manifestări. Autoritățile locale din Lupeni vor susține și o parte din competițiile care se vor derula în stațiunea montană Straja.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.