.Index Actualitate

Luptă antagonică între vinovăție și nevinovăție

6 ani s-au scurs de la accidentul petrecut la Mina Uricani, accident în care și-au pierdut viața cinci electricieni. De șase ani, cei patru foști șefi ai unității miniere încearcă să își dovedească nevinovăția, în instanță. Tot de șase ani, familiile celor decedați așteaptă ca vinovații să fie trași la răspundere. Procesul început la un an de la producerea accidentului este departe de a se încheia. Și este doar judecarea pe fond a cauzei. Abia după ce instanța de la Petroșani va da o soluție, se va putea trece la următoarea fază a procesului, la recurs, în cazul în care părțile din dosar vor solicita acest lucru. Un nou termen a avut loc, săptămâna aceasta la Judecătoria Petroșani, iar stadiul procesual înaintează anevoios. Instanța a fixat un nou termen la care urmează a fi audiați noi martori.

Aproape 40 de martori audiați

În decursul celor șase ani au fost audiați aproape 40 de martori. La termenul următor vor sunt citați pentru audiere alți cinci martori.

“Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 13.03.2017, ora 10,00, termen pentru când dispune citarea următorilor cinci martori indicaţi în actul de sesizare a instanţei, respectiv a numiţilor Fedeleş Dumitru, Geantă Nicolae, Mateescu Daniel Marian, Pîrva Ovidiu Octavian şi Panţîru Ilie. Se vor face verificări cu privire la adresa actuală a martorului Ungureanu Dan”, arată soluția Judecătoriei Petroșani.

De mai bine de doi ani, la instanța de la sunt audiați martori. Au trecut prin filtrul judecătorilor experți de la INSEMEX, reprezentanți ai ITM, reprezentanți ai Serviciului de Salvare Minieră, dar și angajați ai minei Uricani.

În tot acest timp, inculpații încearcă să își dovedească nevinovăția, iar rudele celor decedați în accidentul de muncă din 5 februarie 2011 așteaptă ca vinovații să fie trași la răspundere.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.