Maine aflăm cine demolează mina Petrila

petMaine  se va cunoaşte demolatorul minei Petrila. Licitaţia pentru demolarea şi ecologizarea minei Petrila ar fi trebuit să aibă loc în data de 31 octombrie, însă cauza anumitor probleme, aceasta a fost amânată. Astfel, maine va avea loc licitaţia pentru stabilirea demolatorului.

“Nu a avut loc. Licitaţia pentru demolări şi ecologizări incintă Mina Petrila va avea loc mâine. Au fost o serie de documente care au trebuit clarificate pentru această lucrare. Noi estimăm ca până la finele anului să avem constructorul la mina Petrila”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

Singurele clădiri care vor rămâne în picioare sunt cele administrate de Primăria Petrila. În rest, toate activele societăţii vor fi rase de pe faţa pământului

“Reactualizarea de proiect pentru demolare şi ecologizare incintă mina Petrila le avem prinse ca ultimele fiind clădirile pe care primăria le-a solicitat şi am înţeles să rămână în gestiunea primăriei. Sunt o serie de clădiri care sunt în gestiunea primăriei, au fost preluate de primărie acum câţiva ani, acea staţie de pompe e în inventarul primăriei, clădirile solicitate de primărie noi afcem demersurile, suntem de acord cu păstrarea acelor clădiri pe care le solicită primăria, dar dânşii trebuie să facă documentaţia pentru a le putea prelua cu titlu gratuit. Clădirile care sunt ale noastre vor fi demolate toate conform planului de închidere şi a proiectelor tehnice de demolare şi ecologizare”, a mai subliniat sursa citată.

Contractul licitat de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului prevede reabilitarea şi recultivarea suprafeţelor conform proiectului tehnic de închidere şi ecologizare aferent sucursalei miniere Petrila.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.