.Index Actualitate Administratie

Manifestări de amploare în Pasul Vâlcan

Manifestări de amploare în Pasul Vâlcan. Manifestări culturale și istorice de amploare vor avea loc în Pasul Vâlcan. Autoritățile locale se pregătesc pentru organizarea unor evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, iar locul plin de istorie este cel din Pasul Vâlcan. Aici vor mai fi amplasate busturi ale eroilor acelor vremuri, iar la ceremonia de sfințire sunt așteptați generali din armata română.

“Pe 25 august vom sfinți cele patru busturi. Noi lucrăm, două sunt aproape finalizate. Anul acesta vor fi manifestări foarte mari în Pasul Vâlcan. Sperăm să vină cel puțin 60 de ofițeri din țară, 4 generali. Sperăm că va fi o zi memorabilă și, în același timp, cu lacrimi pentru cei care și-au vărsat sângele în Pasul Vâlcan”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Un ceremonial militar-religios-artistic este programat a se desfășura în data de 25 august,  în pasul Vâlcan, la granița dintre județele Hunedoara și Vâlcea, în memoria luptelor care au avut loc aici în urmă cu 100 de ani în Primul Război Mondial.

“În vederea desfășurării acestei acțiuni vor fi realizate mai multe monumente, precum monumental eroilor din primul război mondial constând în patru busturi care reprezintă personalitățI din primul război mondial. Totodată va fi realizat și un osuar. Cu respect adus eroilor neamului vor fi organizate scenete cu luptele duse între armata română și armata austro-ungară din primul război mondial, în colaborare cu o firmă autorizată care deține recuzită, armament și ținută militară pentru actori”, mai susține Gheorghe Ile.

În plus, în vârful muntelui vor fi organizate spectacole de muzică patriotică și poezii patriotice cu participarea unor artiști.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.