Marinescu solicită  lămuriri  în problema preţului la gunoi!

Preşedintele PNL Vulcan, Dan Marinescu sare în apărarea vulcănenilor şi a agenţilor comerciali în privinţa disputei gunoiului. Este bine ştiut faptul că de-a lungul anilor Dan Marinescu a adus în spaţiul public de mai multe ori problema legată de preţul la gunoi pentru vulcaneni.

Dacă înainte Marinescu spunea că nu este normal că vulcanenii să plătească cel mai mare preţ la gunoi deşi groapă de gunoi se află în Vulcan unde vin şi depozitează deşeuri din tot judeţul şi chiar din alte judeţe şi cetăţenii respectivi plătesc la jumătate de preţ din cât plătesc  vulcănenii, acum nemulţumirea este şi mai mare.

dan-marinescu“Dacă până acum plăteam mai mult că toţi ceilalţi care veneau şi depozitau gunoiul la noi, acum am preluat groapă de gunoi de la Petroşani în administrare pentru a suportă noi vulcanenii toate costurile de întreţinere pentru tot ice depozitează acolo. Mai mult decât atât deşi primarul Gheorghe Île a spus public că acest lucru nu va afecta preţul pe care trebuie să-l plătească vulcanenii în şedinţa imediat următoare consilierii vulcaneni  PSD şi ALDE au votat pentru mărirea preţului la gunoi, acum vulcanenii trebuind să plătească mai mult  iar cei din Petroşani de exemplu plătesc mai puţin că tot este groapă la ei în oraş şi să nu mai vorbim de celelalte oraşe din Valea Jiului care deşi  au ridicat şi ei preţul la gunoi plătesc tot mai puţin că cei din Vulcan şi puteţi lua exemplul celor din Lupeni sau Uricani”, a declarat Dan Marinescu, președinte interimar PNL Vulcan.

Mai mult decât atât Marinescu mai are o nemutumire legată de afirmațiile  primarului şi de faptul că administraţia primăriei împovărează agenţii comerciali cu această taxa anormală.

“Prima dată când am văzut ce afirmă primarul Ile în presă locală am crezut că omul nu este pe treaba lui. Cum să spui public că sunt 10.000 de persoane care nu îşi plătesc taxele printre care şi gunoiul şi că de aceea se este aşa mare preţul la gunoi? Pă ice noi ceilalţi cetăţeni care ne plătim taxele la timp suntem mai proşti să plătim pentru restul? Voi fi curios şi voi cere public să văd şi eu care sunt acei 10.000 de vulcaneni care nu plătesc gunoiul şi care sunt cei care beneficiază  de ajutoarele sociale deoarece din informaţiile pe care le am, am înţeles că în jur 3700 – 4000 de oameni ar trebui să beneficieze de ajutor social în Vulcan însă că pe liste ar apărea între 9500 – 10000 de oameni, păi dacă aceste zvonuri se adeveresc sunt curios să văd unde se duc aceşti bani”, a mai precizat Marinescu.

Marinescu subliniază că agenții economici și persoanele cu handicap sunt discriminate de aceste taxe.

“Nu înţeleg de ce persoanele cu handicap care beneficiau de scutirea plăţii taxelor pentru gunoi nu mai beneficiază acum şi de ce agenţii comerciali sunt împovăraţi cu această taxa a gunoiului, păi cum ajută primăria dezvoltarea comunităţii în acest fel. Adică vulcanenii plătesc o dată taxa pe gunoi dar totodată mai plătesc şi patronii pentru angajaţi, aceaşi vulcaneni, încă o dată şi la un preţ dublu faţă de cât era anterior, păi asta este bătaie de joc. În acest fel agenţii comerciali vulcaneni se pot uni şi pot cere că de aceste servicii să se ocupe o altă oarecare firma cu preţuri mai mici. Păi ce dovadă au agenţii economici că acest gunoi este cântărit cât majoritatea cu care am vorbit nu au pomenit de aşa ceva. Ori nu este normal să pui biruri peste biruri peste aceia care îţi ţin economia oraşului! Sunt de-a dreptul consternat, mâhnit şi dezamăgit de modul cum înţeleg unii să facă administraţie în folosul comunităţii! În loc să aducă facilităţi şi să încurajeze mediul privat cu agenţii economici pe care îi ai, ba mai mult să încerci să măreşti numărul lor, tu îi duci spre pieire”,  a încheiat Dan Marinescu, preşedinte interimar PNL Vulcan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.