.Index Actualitate

Mascaţii au răvăşit Valea Jiului

mascatiMascaţii au dat deşteptarea în Valea Jiului. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Biroul Teritorial Hunedoara împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au destructurat un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri de risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Şapte percheziţii au avut loc pe raza localităţilor Lupeni, Vulcan şi Cluj-Napoca, la domiciliile persoanelor suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi constituire a unui grup infracțional organizat.

“Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada mai – octombrie a.c., patru persoane au constituit pe raza municipiului Lupeni, județul Hunedoara, o grupare infracțională organizată, cu legături în municipiul Cluj Napoca, grup la care au aderat și alte persoane. Față de membrii grupării există suspiciunea rezonabilă că au traficat droguri de risc (cannabis, rezină de cannabis) şi au efectuat în mod ilegal operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive  – AKB-48 F, substanță care se regăsește în anexa nr. 1 “substanțe psihoactive noi”, notificate pentru prima dată în anul 2012 Sistemului European de Avertizare Rapidă în temeiul Deciziei nr. 2005/387/JAI a Consiliului “Din raportul annual 2012 al EMCDDA/EUROPOL”, se arată în comunicatul DIICOT.

 În urma percheziţiilor, au fost identificate și ridicate, în vederea expertizării, peste 200 de grame de pulbere și peste 200 de grame de substanță vegetală, despre care există suspiciunea că ar fi droguri de risc şi de mare risc. De asemenea, au fost descoperite cântare şi dispozitive folosite pentru porţionarea şi consumul drogurilor. Totodată, au fost puse în executare 29 de mandate de aducere, emise pe numele celor 7 membri ai grupării, precum și pe numele altor 22 de persoane care s-au aprovizionat cu substanțele interzise de la membrii grupării.

În ultimele săptămâni mai mulţi liceeni au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu etnobotanice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.