.Index Actualitate

Minerii folosesc lămpi vechi de un deceniu

Minerii folosesc lămpi vechi de un deceniu. Minerii din Valea Jiului nu au cu ce lucra. Nu mai este pentru nimeni o surpriză acest aspect. Nu mai vorbim de utilaje, de complexe mecanizate sau de alte obiecte mai performante pentru desfășurarea activității din subteran, ci de banalele lămpi de cap.

Minerii folosesc lămpile de cap care au o vechime de un deceniu, iar repararea lor este aproape cât o lampă nouă.
Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara vor primi lămpi de cap cu acumulatori. Acestea fac parte din echipamentul de lucru necesar desfășurării activității. Peste 351.000 de lei costă lămpile destinate minerilor. 620 de astfel de echipamente vor ajunge la unitățile miniere și la sucursala PrestServ din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

”O mare parte din lămpile de cap existente în cadrul sucursalelor miniere au o vechime de peste 10 ani, ceea ce le face imposibil de utilizat, iar repararea lor acoperă costuri de peste 60% din valoarea lor de achiziție. Defectarea și lipsa lămpilor de cap face imposibilă activitatea din subteranul sucursalelor miniere cu implicații asupra întregii activități de producție, astfel este necesară achiziționarea lămpilor de cap de tip minier cu acumulator în vederea continuării activităților subterane”, arată documentul.

Lămpile de cap electrice cu acumulator sunt lămpi în construcție antigrizutoasă și sunt prevăzute pentru utilizare în minele cu regim grizutos, pentru iluminatul portabil individual având o importanță semnificativă în securitatea și sănătatea lucrărilor din subteranul sucursalelor miniere ale Complexului Energetic Hunedoara.

”Aceste produse sunt indispensabile în desfășurarea activității de exploatare, lipsa acestor produse poate duce la oprirea unor locuri de muncă cu consecințe asupra pierderilor de producție aferente și mai ales la periclitarea stării de securitate a zăcământului și a personalului. Achiziția acestor produse asigură derularea neîntreruptă a activității de exploatare, astfel se realizează indicatorii tehnico-economici stabiliți, producția stabilită, aprovizionarea cu cărbune autohton a celor două termocentrale, se asigură siguranța locurilor de muncă”, mai notează documentul.

Lămpile electrice individuale vor fi prevăzute cu minim două surse de lumină, cu aprindere alternativă sau simultană, iar acestea trebuie să fie prevăzute pentru utilizare în condiții grele de lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.