.Index Actualitate Politica

Ministerul Energiei trebuie să ofere răspunsuri legate de stocurile de cărbune

Ministerul Energiei trebuie să ofere răspunsuri legate de stocurile de cărbune. Deputatul USR, Cristina Prună a depus o interpelare adresată ministrului Energiei. Acesta va trebui să spună care este stadiul pregătirilor în domeniul energetic pentru perioada de iarnă 2018-2019.

“Am depus două interpelări. Una se adresează ANRE iar, cealaltă, ministerului Energiei. Vreau să aflăm, prin acest demers, în ce măsura s-au asigurat cele două instituții că vom avea suficiente stocuri de combustibil pentru această iarnă. (…) În cea de-a doua interpelare am rugat să mi se comunice:
(1) Care este suma necesară pentru constituirea stocurilor optime de combustibil (materii prime) și care este suma necesară pentru lucrările de reparație și mentenanță ale unităților de producție; (2) Modul în care s-a prevăzut efectuarea lucrărilor de mentenanță necesare, în timp util, și dacă este prevăzută resursa de finanțare adecvată; (3) Care este nivelul stocurilor necesar a fi constituite până în noiembrie 2018 pentru lignit în centrale, lignit depozitat în cariere, huilă, păcură, volumul de apă în lacuri și cantitatea de gaze naturale în depozitele naturale; (4) Care sunt estimările privind evoluția consumului mediu de energie electrică pentru perioada noiembrie 2017 – martie 2018; (5) În ce măsură au fost aprovizionate centralele termoelectrice care funcționează cu cărbune și în ce măsură exploatările și depozitele de cărbune aferente sunt funcționale și pregătite”, arată deputatul USR, Cristina Prună.

Leave a Reply

Your email address will not be published.