.Index Actualitate Administratie

Modificări rutiere în Lupeni

Modificări rutiere în Lupeni. Autoritățile locale de la Lupeni au în vedere introducerea unor restricții rutiere pe o stradă din localitate. Este vorba de strada Pompierilor, drumul principal de acces spre Cartierul Ștefan. Carosabilul a fost reabilitat în baza unui proiect, iar edilii vor să limiteze accesul autovehiculelor de mare tonaj. În acest sens a fost lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre.

“Se aprobă modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Lupeni nr. 135/2018 privind interzicerea accesului vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 7 tone pe strada Pompierilor (drum principal de acces în cartierul Ștefan) din municipiul Lupeni, județul Hunedoara în sensul modificării prevederilor ar. 1, alin. 1 și a completării prin introducerea aliniatelor (3) și (4). După modificare, aliniatul (1) al articolului 1 al Hotărârii Consiliului Local al municipiului Lupeni nr. 135/2018 va avea următorul conținut: Se interzice accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 12 tone pe strada Pompierilor (drum principal de acces în cartierul Ștefan) din municipiul Lupeni, județul Hunedoara”, arată proiectul lansat în dezbatere publică.

Potrivit proiectului, vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste 12 tone vor folosi una din cele două rute alternative, și anume de la fosta carieră Victoria (loc numit Keleti), pe strada Minerilor, strada 30 Decembrie, strada Negoiului sau ruta Strada Fagului – depozit de exploziv pe strada Vitoș Gavrilă.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.