Municipalitatea de la Petroșani va avea o capacitate de producere energiei electrice. Consiliul Local al municipiului Petroșani a adoptat proiectul de hotărâre privind „Construirea unei capacităţi de producţie a energiei electrice din
surse regenerabile pentru autoconsum pentru UAT Municipiul Petroşani”.
Municipiul Petroşani implementează investiţia “Construirea unei capacităţi de producţie a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum pentru U.A.T. Municipiul Petroşani”.
Pentru realizarea acesteia este respectată legislaţia în vigoare, respectiv Ordinul ministrului energiei nr.1431/01.11.2023 pentru aprobarea Ghidului so- licitantului- Condiţii specifice de accesare a finanţării din Fondul pentru modernizare – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a a energiei electrice produse din furse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice.
”În vederea implementării investiţiei menţionate e necesară încheierea unui Acord de parteneriat între UAT Municipiul Petroşani, în calitate de lider de parteneriat (partenerl), Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat Petroşani (membru 2/partener 2) şi Clubul Sportiv Municipal Jiul Petroşani (membru 3/partener 3), în calitate de consumatori, cumpărători de energie electrică, având în vedere faptul că imobilelele- obiective din proiect sunt în administrarea celor 2 parteneri şi contractele de furnizare a energiei electrice la consumatori eligibili sunt încheiate pentru respectivele locaţii între cei doi parteneri şi furnizorul de energie electrică.
Prin H.C.L. nr.502/14.11.2023 s-a aprobat implementarea proiectului “Construirea unei capacităţi de producţie a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsumul pentru U.A.T. Municipiul Petroşani”, iar prin H.C.L. nr.501/14.11.2023 s-au aprobat indicatorii tehnico¬economici şi studiul de fezabilitate ai proiectului amintit”, arată documentul.
Investiţia va putea fi depusă la finanţare pentru obţinerea de fonduri nerambursabile din fondurile alocate României prin Fondul pentru Modernizare (FM)- Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei- pentru proiecte de investiţii în capacităţi noi de producere a energiei electrice din surse regenerabile (energie eoliană, solară, hidro, geotermală, biomasă sau biogaz), în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon şi atingerii obiectivelor asumate de România.