Nicolae Drăgoi şi-a depus dosarul de pensionare. Fostul director general adjunct al Complexului Energetic Hunedoara Nicolae Drăgoi a trecut luni pe la biroul Casei de Pensii din Petroşani unde şi-a depus dosarul în vederea pensionării. După ce a stat preţ de câteva minute în faţa biroului de Pensii fumând o ţigară, Nicolae Drăgoi a trecut pe la ghişeu unde şi-a lăsat dosarul de pensionare. Acum acesta va avea de aşteptat 45 de zile pentru a primi decizia de pensionare.
Fostul director general adjunct s-a grăbit cel mai probabil să îşi depună dosarul de pensionare pentru a beneficia de suma de 13.000 de lei acordată celor care părăsesc sistemul.
Potrivit prevederilor contractului colectiv de muncă încheiat anul trecut între organizaţia sindicală reprezentativă şi administraţie, cei care iasă la pensie ar trebui să beneficieze de o sumă de 13.000 de lei. Având în vedere faptul că doar la nivelul Diviziei Miniere aproape jumătate dintre salariaţi îndeplinesc condiţiile de pensionare activitatea financiară ar fi blocată dacă aceştia ar părăsi sistemul şi ar beneficia de sumele prevăzute în CCM.
“Există o prevedere în contractul coelctiv de muncă. Cei care doresc să se pensioneze beneficiază de o sumă de bani de plecare la pensie, 13.000 de lei. Suntem într-un program de restructurare şi de întocmire a unui program de disponibilizare. Nu am avut discuţii pe acest subiect cu sindicatul reprezentativ legat de acest aspect. Pot să se pensioneze şi să beneficieze de această prevedere care este valabilă până în luna august”, a declarat Constantin Jujan, director general al CEH.
Cu ocazia pensionării, pe partea de energie, până la 10 ani vechime se acorda un salariu brut echivalent clasei de bază, între 10-25 de ani vechime – 2 salarii brute echivalent de bază, peste 25 de ani vechime – 3 salarii. Pe partea de minerit am avut o prevedere prin care se acordau 15.000 de lei brut salariaților care ieșeau la pensie. Potrivit declaraţiei de avere din anul 2014, Nicolae Drăgoi, a avut un venit de la CEH de peste 530 de milioane de lei vechi la care se mai adaugă şi venitul primit în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al CEH.
Nicolae Drăgoi a fost director al minei Paroșeni dar a condus, de două ori, şi Compania Naţională a Huilei Petroşani. Din 2013 a trecut pe postul de director al proaspăt – înfiinţatei Societăţi Naţionale a Huilei Petroşani, care ainclus minele viabile. De asemenea, după înglobarea minelor viabile în CEH, Drăgoi a fost numit director general adjunct al societății energetice.
La mijlocul lunii februarie a acestui an, odată cu schimbările operate la vârful structurii de conducere a CEH, Nicolae Drăgoi şi-a anunţat demisia din funcţia de adjunct, pe care a preluat-o fostul director general, Aurel Niculescu. Ar fi vrut să treacă la Societatea naţională de Închideri de Mine, dar transferul s-a blocat. Aşa că a ajuns la Serviciul de Securitate a Muncii din cadrul CEH, ca inginer.
Monika BACIU