.Index Actualitate

Noul CCM de la CEH a fost avizat de CA

Noul CCM de la CEH a fost avizat de CA. Noul contract colectiv de muncă de la Complexul Energetic Hunedoara a fost avizat de Consiliul de Administrație, urmând ca documentul să fie înaintat Inspectoratului Teritorial de Muncă. De fapt, este vorba de actualul CCM, asta deoarece nu există modificări semnificative. Sindicaliștii au recurs la prelungirea CCM-ului, pentru că o negociere nu le-ar fi adus minerilor și energeticienilor niciun câștig suplimentar, ba din contră din cauza problemelor financiare ale societății, aceștia riscau să piardă din drepturile pe care le au.

“CCM-ul a fost avizat de CA (Consiliul de Administrație –n.r.), urmând ca acesta să fie trimis la ITM pentru a fi înregistrat. Sunt câteva modificări, dar nu pe parte financiară, ci s-a făcut o armonizare cu legile”, a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Conrtactul Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Hunedoara va intra în vigoare începând cu data de 9 septembrie. Sindicaliștii susțin că o negociere a unui nou contract colectiv de muncă ar fi însemnat, cel mai probabil, pierderea unor drepturi din cauza situației dificile cu care se confruntă CEH.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.