.Index Actualitate Turism

Noul telescaun din Parâng tras pe dreapta

ts3

Noul telescaun din staţiunea montană Parâng nu va funcţiona în perioada de vară. Scaunele vor fi garate, iar potenţialii turişti vor avea posibilitatea de a urca la munte cu vechea instalaţie pe cablu. Cum de la Guvern nu au mai sosit bani pentru continuarea proiectului de dezvoltare, lucrările sunt stopate, însă nici nu se alocă bani pentru conservarea lucrărilor existente.

 

“Lucrările şi instalaţiile care există acolo în masivul Parâng ele nu se conserveaza, ele sunt în stare de funcţionare însă dacă vorbim de telescaunul TS3 acesta nu va fi lăsat cum îl ştim ci va fi garat astfel încât pe perioada verii va fi folosit doar telescaunul vechi dacă va fi necesar”, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt Primăria Petroşani.

 

De cel puţin doi ani de zile nu au mai fost alocaţi bani de la Guvern pentru continuarea lucrărilor din Parâng. Municipalitatea a realizat noul telescaun prin forţe proprii, pe baza unui credit contractat în sumă de 13 milioane de lei. În cazul în care nici pe viitor nu vor fi alocaţi bani, administraţia locală va încerca să ducă mai departe investiţia prin fonduri proprii.

 

“Urmează să se ducă mai departe lucrările, ar fi bines a se aloce sume de bani de către Guvern pentru acest proiect. Sperăm că la un moment dat vor mai veni bani de la Guvernul României dacă nu se va încerca ducerea mai departe a acestui proiect pe resurse ale primărie municipiului Petroşani care sunt mai mici şi ritmul de înaintare a proiectului este mult mai lent. Anul trecut şi anul acesta nu au venit bani pentru masivul Parâng”, a mai spus sursa citată.

 

Un alt inconvenient este legat şi de un teren pe care municipalitatea încearcă să îl obţină. Este vorba de un teren în suprafaţă de 46 de hectare pentru care municipalitatea se judecă cu Romsilva.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.