.Index Actualitate

Nu fac faţă consumului

carbProducţie mărită, cărbune insuficient. Minerii din Valea Jiului au prestat şuturi suplimentare pentru a asigura cărbunele necesar funcţionării termocentralelor. Chiar şi în aceste condiţii, huila produsă este insuficientă pentru funcţionarea termocentralei Paroşeni.

 

“Termocentrala Paroşeni a fost pornită trei zile de probă, iar apoi din cauza cărbunelui insuficient a fost oprtiă. Pentru moment este oprită pentru a fi asigurat stocul de iarnă”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Producţia de huilă a crescut puţin în ultima perioadă şi asta se datorează faptului că ortacii au lucrat atât sâmbăta cât şi duminica.

 

“Producţia a crescut puţin, dar nu sufiecient. Au lucrat şi sâmbătă şi duminică pentru a asigura stocurile. Se va înregistra o creştere semnificativă atunci când la Livezeni abatajul mecanizat va funcţiona în condiţii niormale”, a mai spus sursa citată.

 

Cărbunele este insuficient şi pe timpul verii. Producţia nu asigură cantitatea de huilă necesară pentru funcţionarea normală a celor două termocentrale.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.