.Index Actualitate

Nu fac nimic, dar vor mâncarea la botul calului

cantina-ajutor-socialŞi săraci şi cu pretenţii. Este vorba de beneficiarii cantinei de ajutor social din Petroşani care au renunţat la masa caldă din anumite raţiuni greu de înţeles. Unii pur şi simplu au refuzat să se deplaseze câţiva metri din blocul social până la cantină pentru a-şi ridica hrana. Doar 44 de familii din municipiul Petroşani mai beneficiază de serviciile cantinei de ajutor social.

 

“Avem 44 de familii beneficiare cu un număr de 81 de porţii de mâncare. Unii au solicitat încetarea acordării hranei, iar alţii care nu prestează munca în folosul comunităţii timp de trei zile ies automat din program”, a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

 

Dacă în luna aprilie, la cantina socială din Petroşani se serveau cinci porţii de mâncare, acum numărul acesta s-a redus cu 24. Începând cu data de 1 august 2014, asistaţii social trebuie să muncească pentru hrana de care beneficiază, potrivit unei hotărâri de consiliu local din luna iunie 2014. Fac excepţie cei care asigură creşterea şi îngrijirea, potrivit legii, a unuia sau a mai multor copii în vârstă de până la 5 ani ; asigură îngrijirea uneia sau a mai multor persoane cu handicap grav ori accentuat sau persoane vârstnice dependente care nu beneficiază de asistent personal sau îngrijitor la domiciliu, în condiţiile legii ori participă la un program de pregătire profesională. Tot prin hotărârea CL Petroşani s-a stabilit şi numărul de ore pe care beneficiarii cantinei de ajutor social trebuie să le efectueze lunar. Astfel, pentru o porţie beneficiarul trebuie să lucreze 18 ore, pentru 2 porţii – 36 ore, pentru 3 porţii – 54 ore, pentru 4 porţii – 66 ore, pentru 5 porţii – 84 ore şi pentru mai mult de 5 porţii – 120 ore pe lună.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.