.Index Actualitate Administratie

Nu se găsesc angajați

Nu se găsesc angajați. Valea Jiului se confruntă cu o situație ciudată. De o parte sunt cei care susțin că nu își găsesc un loc de muncă, iar de cealaltă parte a baricadei de află angajatorii care nu găsesc să angajeze personal calificat.

Investitorii externi care să dezvolte afaceri în Valea Jiului nu prea sunt. La Lupeni, terenul în suprafață de 30 de hectare ecologizat de Convesmin își așteaptă chiriașii. Zona va fi declarată ca fiind una industrială, însă edilii așteaptă potențialii investitori care să vină și să dezvolte zone de producție.

“Nu ne-au predat încă terenul, dar dacă va fi orice solicitare din partea oricărui investitor, îl vom prelua atunci. Lucrarea trebuie să aibă o garanție și atunci am discutat cu cei de la Conversmin și cât nu avem solicitări nu are rost să îl preluăm pentru că nu o să avem bani să îl întreținem. și acolo o să avem nevoie de pază. Îl țin ei momentan, iar dacă vor exista solicitări din partea investitorilor, îl vom prelua. Un investitor care vrea să vină trebuie să angajeze minim 50-100 de oameni. Noi o să prindem în PUG-ul orașului ca fiind o zonă industrială unde vom încerca să tragem canalizarea, curentul și gazul. Încercăm să le oferim investitorilor toate condițiile pentru a putea să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni ridică o altă problemă. Lipsește forța de muncă. Sunt angajatori care nu au cu cine lucra.

“Dacă mâine ar veni o firmă care să angajeze 100 de oameni, nu ar găsi. Nici 50 de oameni nu ar găsi. Avem aceiași oameni care se învârt peste tot. S-au făcut angajări la CEH. Tot oamenii care au lucrat la alte firme s-au dus. Mi s-au plâns angajatorii că au rămas fără muncitori”,  a mai spus sursa citată.

Terenul amplasat la intrarea în localitate a fost cândva o groapă pe care s-a depozitat steril. Actele de ecologizare s-au semnat în iunie 2016, când primăria Lupeni a predat acest amplasament în suprafață de 29,3 ha, către cei de la Ministerul Economiei, prin Conversmin. Acesta este  singurul teren de aproximativ 30 de ha, care va fi pus la dispoziția celor interesați.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.