.Index Actualitate

Numărul de disponibilizați de la CEH dependent de factorii europeni

Numărul de disponibilizați de la CEH dependent de factorii europeni. Numărul de persoane care urmează a fi disponibilizate anul acesta la Complexul Energetic Hunedoara depinde de factorii europeni. Dacă Comisia Europeană va aproba prelungirea cu producție a unităților miniere Lupeni și Lonea, numărul disponibilizaților va scădea. Deocamdată, Consiliul de Administrație al CEH a aprobat disponibilizarea unui număr de 920 de disponibilizări, așa cum prevede bugetul de venituri și cheltuieli. Deocamdată sunt preconizate 850 de persoane ce vor  fi disponibilizate, dintre care 72  urmând să părăsească sistemul în viitorul apropiat.

“CA-ul a luat decizia de a concedia acel număr de peste 800 de persoane. Urmează să ajungă materialul la Ministerul Energiei, care îl va înainta Guvernului pentru a emite acel proiect prin care se dă drumul la concedieri. Sunt 70 de concedieri programate mai repede la Lonea și celelalte la sfârșitul anului”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Reprezentanții aceluiași sindicat i-au informat pe angajații societății că în cazul prelungirii activității cu producție și după 31 decembrie 2018 pentru cele două sucursale (Lonea/Lupeni), numărul de disponibizați va fi “sensibil mai mic pentru a nu destabiliza sistemul”.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.