Oficial, nu sunt bani pentru gara din Petroşani

garaNu sunt bani pentru reabilitarea gării din Petroşani. Acesta este răspunsul celor de la Ministerul Transporturilor în ceea ce priveşte staţia CFR din Petroşani. Gara din Petroşani rămâne sub asediu şi asta pentru că la nivelul ministerului de resort nu există fonduri pentru reabilitare.

 

“În propunerile de invetsiţii ale sucursalei RCF Timişoara, finanţate din surse proprii CNCF CFR SA pentru anul 2015, sunt prevăzute la staţia de cale ferată Petroşani lucrări de reparaţii generale şi renovare la clădirea de călători. Din cauza constrângerilor financiare – bugetare ale CNCF CFR SA nu s-au putut aloca fondurile necesare lucrărilor de reparaţii şi modernizări, aceste lucrări fiind posibile în conformitate cu alocaţiile aprobate părin BVC al CNCF CFR SA”, se arată în documentele Ministerului Transporturilor.

 

Amplasată în Cartierul Colonie al Municipiului Petroşani, declarat “zonă istorică urbană”, Gara Petroşani a suferit an de an degradări, cunoscute de conducerile Ministerului Transportului şi Regionalei CF Timişoara la care este afiliată, degradări pe care cetăţeanul acestui mileniu nu le mai poate trăi şi duce. După 10 ani de memorii, Gara din municipiul Petroşani, poarta de intrare în oraşul declarat staţiune de interes naţional, rămâne tot o ruină.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.