.Index Administratie Turism

Oprelişti în dezvoltarea staţiunii montane de la Şureanu

sur

Administraţia locală de la Petrila încearcă din răsputeri să găsească soluţiile optime pentru dezvoltarea domeniului schiabil de la Şureanu. Problema de care s-au izbit autorităţile este legată de trecerea a 30 de hectare de teren din domeniul Romsilva în domeniul public al localităţii. A fost refăcut studiul de fezabilitate, iar autorităţile naţionale trebuie să mai avizeze acest document. O altă problemă de care s-au izbit autorităţile petrilene este legată de trecerea drumului spre viitoare staţiune montană în administrarea consiliului local.

““În ceea ce priveşte domeniul schiabil, s-a refăcut studiul de fezabilitate pentru cele 30 de hectare de teren. Se va duce la Agenţia Naţională pentru Turism pentru obţinerea unui aviz după care se va duce la Regia Naţională a Pădurilor. Am trimis adresă scrisă la doamna ministru Doina Pană, am informat-o pentru că eu am fost în audienţă şi la dumneai şi la domnul premier Victor Ponta. Am prezentat situaţia şi am trimis adresă despre etapele în care ne aflăm în legătură cu acest lucru. În legătură cu transferul drumului de la Silvici către Consiliul local Petrila am primit aviz negativ, am luat legătura inclusiv cu domnul prefect, cu Direcţia Silvică şi trimitem din nou ca să reanalizeze posibilitatea transferului de la Auşelu şi Şureanu către Primăria Petrila, în ideea că noi vom avea posiiblitate în viitor să îl introducem pe un progarm cu finanţare europeană în vederea reabilitării şi modernizării acelui drum”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

Deşi la începutul anului, edilii locali spuneau că în aceste sezon de iarnă care urmează se va schia, acest lucru încă nu va fi posibil.

“Eu îmi doresc foarte repede (să se schieze-n.r.). investitorul privat care a investit în partea Şureanu spre Alba ne-a spus că nu le trebuie niciun ban, ci noi doar trebuie să rezolvăm formalităţile respective, să le punem la dispoziţie terenul, au banii. Eu ştiu în mod sigur că inclusiv instalaţia de telescaun este acolo, depozitată în vârful Şureanului şi se poate monta imediat după ce se fac tăierile de pădure unde vor fi amenajate pârtiile de schi”, a mai spus sursa citată.

De mai bine de doi ani autorităţile petrilene încearcă să dezvolte o staţiune montană în zona Şureanu. Acum totul depinde de rezolvarea problemei cu terenul pentru că telescaunul este déjà achiziţionat.
Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.