.Index Actualitate

Orchestra de la Sofia concert la Peştera Bolii

pest

Orchestra simfonică  de la Sofia va oferi un moment de excepţie în Peştera Bolii. Reprezentanţii Asociaţiei PetroAqua pregătesc un eveniment memorabil. Este pentru prima dată când o asemenea formaţie va concerta în peşteră.

“Noi planificam mai multe activitati. Pe langa acele concerte clasice care deja au intrat in traditie si aici ma refer la concertul Acapela care se tine in functie de programul bisericilor, probabil la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iunie. Este un proiect deosebit si printr-o imprejurare am reusit sa intram in legatura cu dirijorul orchestrei simfonice din Sofia. Este o somitate pe plan international. Am primit raspunsul din partea bulgara si vom vedea daca vom reusi sa tinem acest concert si ar fi prima data cand in Petrosani ar veni o orchestra simfonica de aceasta talie. Acest lucru presupune niste costuri care pe noi ne depasesc si atunci ne-am gandit ca poate prin Consiliul Judetean Hunedoara vom putea sa-I aducem si la Castelul Huniazilor sa tina un concert sau poate la Deva. Probabil ca acolo va fi cu bilete pentru ca eu daca fac in pestera din pacate nu va fi nimen”, a declarat Imre Szuhanek presedinte Asociatia PetroAqua.

Cum au reuşit cei de la PetroAqua să convingă orchestra simfonică să vină într-o peşteră ne spun chiar ei.

“Probabil prin comportamentul nostru la pestera am reusit sa stabilim niste legaturi. Au venit niste cunoscuti care sunt din Petrosani si care au plecat la Bucuresti si si-au luat o casa pe litoralul bulgaresc si sunt vecini cu domnul Simonov care este dirijorul orchestrei. Dupa ce a fost prietenul nostru la pestera ne-a intrebat daca nu dorim acest lucru. Ar fi un lucru bun pentru petrosani dar si pentru judetul Hunedoara. Ar trebui sa le platim transportul, sa le asiguram cazarea dar sunt artisti care canta in toata lumea si care nu vin sa cumpere pliante din banii lor”, a mai precizat sursa citata.

Orchestra „Sinfonietta” Sofiaeste condusă şi dirijată de maestrul Svilen Simeonov.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.