.Index Actualitate Administratie

Parada identității și a valorilor locale

Sute de cetățeni din municipiul Vulcan au îmbrăcat costumul popular și au defilat pe Bulevardul Mihai Viteazu din localitate. În plus, alături de cei care au îmbrăcat cu mândrie portul tradițional, s-au aflat și sportivii sau elevii care au obținut rezultate bune la învățătură. Totul a făcut parte din cadrul acțiunilor dedicate celei de-a 46-a ediții a Nedeii Vulcănene. Pentru localnicii din Valea Jiului portul popular reprezintă o mândrie și îl etalează ori de câte ori au ocazia. A fost parada identității și a valorilor locale, edilii încercând astfel că organizeze o defilare în cadrul căreia să aducă în atenția comunității cele mai valoroase simboluri. 

“Mulțumesc tuturor ansamblurilor și grupurilor folclorice, sportivilor, membrilor societății civile pentru participarea la această frumoasă paradă, integrată în programul Nedeii Vulcănene”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan. 

Perpetuarea obiceiurilor și a tradițiilor duc mai departe comunitatea istorică a Văii Jiului.  Autoritățile locale organizează, la marile sărbători, astfel de acțiuni. Parada de la Vulcan a avut loc în cadrul celei de-a 46-a ediții a Nedeii Vulcănene organizată de Primăria și Consiliul Local al municipiului Vulcan. 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.