Parc vandalizat, stricăciuni de mii de lei  

1620274_10204912090825764_1995337214_n

 

Coşuri de gunoi lipsă, bănci distruse şi cabluri căzute. Aceasta este imaginea parcului central Carol Schretter din municipiul Petroşani. Locul care ar trebui să fie unul de relaxare lasă de dorit, iar autorităţile locale nu fac faţă actelor de vandalism. Zilnic câte o bancă este ruptă sau câte un coş de gunoi distrus. Depăşiţi de situaţie, cei din administraţie vor sesiza organele abilitate în acest caz pentru a-i identifica pe rău-făcători, astfel încât aceştia să fie pedepsiţi.

 

“E o problemă care persistă. De multe ori se vandalizează mobilierul stradal, coşurile de gunoi, băncile. Noi cu oamenii şi cu echipamentele pe care le avem în dotare intervenim pentru a reabilita aceste bănci, de a înlocui băncile în măsura posibilităţilor pe care le avem  după care sperăm să intrăm în normalitate. Nu ştiu pe ce perioadă că aceste lucruri persistă şi aici mă refer la tinerii şi adolescenţii care fac aceste distrugeri ale moibilierului stradal. Vom sesiza şi organele competente în acest sens, în speţă Poliţia Locală şi Poliţia municipiului Petroşani pentru a îcnerca să stopăm şi să prindem eventualii rău-făcători”,  a declarat Daniel Vişan, director executiv SPADPP Petroşani.

 

Anual, municipalitatea scoate din visterie sume importante de bani pentru a repara stricăciunile. Doar o bancă costă 500 de lei.

 

“Nu am o sumă anume, dar o bancă ajunge la 500 de lei, iar dacă distrug în fiecare zi două – trei bănci sau câteva coşuri se ridică la o sumă considerabilă în perioada unei luni”,  a mai spus sursa citată.

 

Chiar dacă stricăciuni  au fost  multe  și  însemnate din punct de vedere financiar nu a fostidentificat niciun făptaș. Anual la Petroșani se alocă sume importante de bani pentru a repara sau înlocui anumite obiecte de mobilier stradal care au ”picat” pe mâna vandalilor.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.