.Index Actualitate Administratie

Pași pentru autobuzele electrice de la Petroșani

Pași pentru autobuzele electrice de la Petroșani. Proiectul ”Realizarea transportului public electric local în municipiul Petroșani și spre Comuna Bănița” prinde contur. Astfel la Primăria Municipiului Petroșani a fost semnat contractul de achiziție publică pentru autobuzele electrice și stațiile de încărcare.

Valoarea contractului depășește 19 milioane de lei și include 7 autobuze nepoluante electrice, cu dimensiunea de cca. 10,8 m, și 9 stații de reîncărcare autobuze electrice,7 stații reîncărcare lentă și 2 stații reîncărcare rapidă.

”În prezența reprezentanților firmei care a câștigat licitația – ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL Ilfov, am semnat astăzi la sediul Primăriei Petroșani contractul de achiziție publică pentru autobuzele electrice și stațiile de încărcare cuprinse în proiectul ”Realizarea transportului public electric local în municipiul Petroșani și spre Comuna Bănița”. Conform contractului în valoare de 19,5 milioane de lei, la Petroșani vor fi aduse 7 autobuze nepoluante electrice, cu dimensiunea de cca. 10,8 m, și 9 stații de reîncărcare autobuze electrice (7 stații reîncărcare lentă și 2 stații reîncărcare rapidă). Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și nu are nicio legătură cu linia interurbană de autobuze electrice – Green Line a Consiliului Județean Hunedoara. Firma care a câștigat licitația are la dispoziție 10 luni pentru livrarea tuturor celor 7 autobuze care au o capacitate de transport de 90 de călători, dintre care 27 pe scaune și o autonomie 300 – 400 km, în funcție de condițiile de exploatare”, informează Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.