.Index Actualitate Politica

Pensiile minerilor vor fi recalculate…cândva

Pensiile minerilor vor fi recalculate…cândva. Pensiile celor care au lucrat în grupele I și II de muncă vor fi recalculate…cândva. Deși procesul de recalculare a veniturilor pensionarilor trebuia să înceapă cu data de 1 octombrie acest lucru nu s-a întâmplat. Mai grav este că nici nu se cunoaște data la care se va începe recalcularea pensiilor, asta deși trei luni au avut la dispoziție cei de la Casa Națională de Pensii pentru a pune la punct softul.

“Subiectul este subiectul numărul 1 în Valea Jiului. Din 10 oameni care mă întreabă ceva, 9 mă întreabă despre acest subiect (recalcularea pensiilor – n.r.). Ce pot să spun cu siguranță este că se va recalcula. Ce nu pot să spun cu siguranță este că nu știu când. Am comunicare și instituțională și umană, însă toți cei pe care îi întreb parcă fug de mine sau fug de un răspuns”, a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD.

Peste 10.000 de pensionari din județul Hunedoara așteaptă să le fie recalculate pensiile. Este vorba de cei care au lucrat în grupele I și II de muncă. Procedura de recalculare a pensiilor trebuia să înceapă la data de 1 octombrie, însă nici până astăzi acest lucru nu s-a întâmplat. Casa de Pensii nu a primit softul necesar, asta deși de la intrarea în vigoare a legii și până la data la care ar fi trebuit să înceapă recalculările s-a stabilit un termen de 3 luni pentru realizarea aplicației informatice.

Potrivit legii, recalcularea dosarelor ar trebui să se facă până la data de 1 octombrie 2019. Peste 10.000 de pensionari din județul Hunedoara așteaptă să le fie recalculate dosarele.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.