Personaje din desene animate au invadat o grădiniţă din Petrila

gr1Au avut voie să deseneze pe pereţi, iar acest lucru le-a făcut o deosebită plăcere. Dacă acasă părinţii le interzic copiilor să îşi lase amprenta pe pereţi, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre educatoarele de la cea mai nouă grădiniţă din oraşul Petrila. Grădiniţa cu program prelungit numărul 1 din localitate a fost dată în folosinţă anul trecut, astfel că totul a fost alb şi nou… precum într-un spital, după cum au spus chiar învăţăceii. Pentru ca grădiniţa să nu fie asemuită cu un spital, cadrele didactice au decis să o coloreze şi nu oricum.

 

“În aceste ultime zile din a doua săptămână de proiect se finalizează aceste picture murale. Trebuie să spun că evenimentul care ne-a pus pe gânduri acum un an când ne-am mutat în această locaţie a fost remarcă unui copil care ne-a spus ” domana educatoare ce frumos este, parcă este la spital”. Nu toţi copiii asociază pereţii de la spital şi holurile cu o stare de bucurie şi am zis că vom înfrumuseţa grădiniţă. Ne-au ajutat părinţii şi ne-am gândit la doamnele colege învăţătoare şi la copii să înveţe ceea ce înseamnă a fi voluntar pentru că una este teoria şi alta este practică”, a declarat Marcela Meraru, profesor coordonator.

 

 

Cum a prins această idee în rândul copiilor ne spun chiar ei, care au fost şi pictori de ocazie.

 

gr3“Eu am pictat o scenă din Cartea Junglei. Îmi place să pictez, m-au ajutat şi colegii şi mi se pare o idee foarte bună”, ne spune unul dintre pictorii voluntari care este în clasa a IV-a.

 

“Eu am pictat frumos, îmi plac picturile şi şcolarii care au pictat. Acum noi pictăm cu mânuţele pe pereţi, punem vopsea pe mânuţe, pictăm şi facem forme. Mi-a plăcut pictura cu Minnie, am făcut urme, am pictat pomi. Pictez şi acasă pe pereţi”, ne spune una dintre pictoriţe.

 

Copiii au fost cei mai entuziasmaţi de acest proiect. Ei vor ca peste ani şi ani lucrările lor să dăinuiască astfel încât aceştia să se poată mândri cu opera lor.

 

“De la intrarea în acesta grădiniţă cu program normal şi prelungit Numărul 1 din Petrila de când se păşeşte de la intrare totul este vessel şi primitor şi plin de viaţă. Acest proiect beneficiază de patru parteneri. Autoritatea locală care ne sprijină şi cunoaşte toată munca noastră, şcoala noastră iniţiatoare, Scoala Gimnaziala ID Sârbu Petrila şi structurile Grădiniţă Numărul 1 şi Şcoala Gimnaziala Numărul 6. le mulţumim educatoarelor şi părinţilor care au ajutat cu ceea ce au putut pentru a avea resursele potrivite să ne mişcăm. Cea mai frumoasă zi a fost prima atunci când toţi au venit pregătiţi cu pensule, paharele. Toţi doreau toate culorile şi erau ferciti că pot să picteze pe pereţi fără să îi certe nimeni. Mulţumim tuturor voluntarilor pentru că aceasta este idea generală că san e consumăm timpul în beneficial altora, respective celor mici”, ne mai spune educatorul.gr2

 

 

Picturile care întruchipează personaje dragi din desenele animate sunt un cadou al voluntarilor şi al cadrelor didactice pentru generaţiile de elevi care îşi încep educaţia în acest loc.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.