.Index Actualitate Administratie

Căldura ajunge luni în apartamentele petroșănenilor

Căldura ajunge luni în apartamentele petroșănenilor. Prețul agentului termic livrat populației crește, la Petroșani. Abia din data de 3 decembrie ar putea fi furnizată căldura abonaților. În acest sens, Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat prețul agentului termic. Acesta crește, în timp cec subvenția plătită de primărie scade, față de primele luni ale acestui an. În plus, prețul a fost aprobat doar pentru luna decembrie a acestui an. Pentru lunile ce urmează din iarna anului 2019, valoarea agentului termic este încă incertă.

Am aprobat prețul pentru agentul termic, urmează ca cei de la Termoficare, prin lichidator să facă comandă către Complex (Complexul Energetic Hunedoara – n.r.). Prețul e puțin mai mare, dar e vorba doar de luna decembrie și vom vedea în luna ianuarie cum merge. Din 3 decembrie se va furniza agentul termic”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru luna decembrie subvenția acordată de Primăria Petroșani pentru agentul termic este de 46,77 lei/Gcal (inclusiv TVA), în timp ce în perioada  ianuarie – noiembrie 2018 valoarea subvenției a fost de 76,59 lei/Gcal (inclusiv TVA).

Prețul local al energiei termice facturată populației pentru luna decembrie 2018 va fi de 187,09 lei/Gcal (inclusiv TVA), în timp ce pentru lunile ianuarie – noiembrie 2018 prețul a fost de 157,27 lei/Gcal (inclusiv TVA).

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.