.Index Actualitate Administratie

Prăbuşirea CEH, prăbuşirea autorităţilor localeCEH penalizat la Serviciul de Taxe Locale pentru neplata impozitelor

cehColapsul economic al Complexului Energetic Hunedoara va atrage după sineşi prăbuşirea autorităţilor locale care încasează de pe urma acestui mamutsume importante de bani la serviciile de taxe şi impozite locale. Dacă CEHse prăbuşeşte se prăbuşesc şi primăriile.

Contribuţii  colosale  la  bugetele  locale.  Complexul  Energetic  Hunedoaracontribuie la bugetele locale din Valea Jiului şi nu numai cu sume colosale.Taxele şi impozitele aferente activelor pe care le deţine pe raza localităţilorar trebui să aducă bani la bugetele locale. 577 de mii de lei, contribuţia CEHla bugetul local al municipiului petroşani. Complexul Energetic Hunedoaraare de plătit pentru activele care le deţine pe raza municipiului Petroşani taxeşi impozite locale în valoare de aproximativ 580 de mii de lei. Taxele suntaferente  clădirilor,  respective  Minei  livezeni,  Hotelului  Onix,  şamd.  Datapână la care  şi  agenţii  economici  puteau plăti  taxele  şi  impozitele  localepentru a beneficia de bonificaţia de 10 procente a fost la 31 martie, iar CEHnu s-a încadrat în termen.

“Până la data de 31 martie Complexul Energetic Hunedoara a achitat în jurde 66.600 de lei din aproximativ 577 de mii de lei. După data de 31 martiese percep penalităţi de întârziere’, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvântal primăriei Petroşani.

Prăbuşirea  Complexului  energetic  Hunedoara  va  face  ca  şi  bugeteleautorităţilor  locale  să  fie  afectate  serios.  Nu  doar  bugetele  locale  vor  fiafectate cât şi cele ale contribuţiilor pe diferite paliere. CEH este cel maimare  angajator  din  judeţul  Hunedoara,  peste  7000  de  persoane  fiindîncadrate aici.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.